Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 35 min
Typ av måltid:
såser och smaktillsatser
snacks
Betyg:
Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
|
A great dip for raw vegetables or to shmeer on some crisy bread.
Ingredienser
Anvisningar
- Cook shelled beans in boiling salted water for 30 seconds, then drain, reserving 1 cup of cooking liquid.
- Cool beans then squeeze from skins.
- Cook beans and garlic in 2 tbsp olive oil in a heavy based fry pan for 20 minutes until beans are soft, breaking beans up and adding enough cooking water to form a coarse paste.
- Process beans in a food processor to a smooth paste.
- Stir in lemon juice, 2 tbsp olive oil and season to taste.
- Toss endive over high heat in some olive oil until just wilted, add vinegar and chilli flakes and season.
14 medlemmar har lagt till detta recept till sin kokbok.
|
|
|
|
|
Granska detta recept
Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
|
|
|
Hitta fler recept
|
Filtrera efter måltidstyp
såser och smaktillsatser
snacks
Senaste recept
Läckert, rikt på protein och fiberrecept.
|
Hälsosamt, fuktigt och så välsmakande mellanmål eller efterrätt.
|
En enkel, utsökt och fiberrik frukost.
|
Söt, mjuk och läcker dessert eller mellanmål.
|
|
Lämna ett recept
Näringsmässigt sammandrag:
|
|
Det finns 166 kalorier i en portion av Broadbean Dip.
|
|
Kalorifördelning: 21% fett, 55% kolh., 24% prot. |
|
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
Energi
694 kJ
8%
166 kcal
Fett
4,06g
6%
Mättat fett
0,586g
3%
Transfett
0g
Enkelomättat fett
2,585g
Fleromättat fett
0,64g
Kolhydrater
23,5g
9%
Socker
2,3g
3%
Fiber
10,6g
Protein
10,32g
21%
Salt
0,16g
3%
Kolestrol
0mg
Kalium
525mg
26%
Kalorifördelning:
Kolhydrater (55%)
Fett (21%)
Protein (24%)
|
|
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier
|