Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 30 min
Typ av måltid:
varmrätter
Betyg:
Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
|
av medlem: Bren911
Baked Fish with Sticky Sauce
With Asian spices, this dish is a terrific for fish lovers.
Ingredienser
Anvisningar
- Preheat oven to 350 °F (175 °C). Make 3 deep slashes in one side of the fish, brush with oil and sprinkle with sesame seeds.
- Place in greased baking dish and bake 25 minutes.
- Heat 1 tbsp of the oil in a wok over high heat.
- Add garlic and cook until golden – transfer to paper towel to drain. Add ginger and chilli to wok and stir-fry for 1 minute, then add sugar, lime juice, fish sauce and tamarind.
- Cook for 1-2 minutes until syrupy – transfer to a jug and set aside. Clean and dry wok and add remaining oil over high heat.
- When hot, add completely dry Thai basil and fry 1-2 minutes until crisp.
- To serve, place fish on a platter, pour sauce over and garnish with garlic, basil, shallots and coriander.
- Note - if you can't find tamarind concentrate or paste, substitute 1/4 cup lime juice mixed with 2 teaspoons molasses.
21 medlemmar har lagt till detta recept till sin kokbok.
|
|
|
|
|
Granska detta recept
Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
|
|
|
Hitta fler recept
|
Filtrera efter måltidstyp
varmrätter
Senaste recept
Söt, mjuk och läcker dessert eller mellanmål.
|
Enkelt, gott och perfekt att kombinera med kaffe till frukost.
|
Läckert, hälsosamt och superfuktigt.
|
Knasigt på utsidan och superfukt på insidan, perfekt att kombinera med kaffe eller te.
|
|
Lämna ett recept
Näringsmässigt sammandrag:
|
|
Det finns 504 kalorier i en portion av Baked Fish with Sticky Sauce.
|
|
Kalorifördelning: 39% fett, 23% kolh., 39% prot. |
|
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
Energi
2107 kJ
25%
504 kcal
Fett
21,48g
31%
Mättat fett
4,988g
25%
Enkelomättat fett
5,284g
Fleromättat fett
9,734g
Kolhydrater
28,18g
11%
Socker
24,53g
27%
Fiber
1,2g
Protein
48,68g
97%
Salt
3,68g
61%
Kolestrol
134mg
Kalium
1365mg
68%
Kalorifördelning:
Kolhydrater (22%)
Fett (39%)
Protein (39%)
|
|
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier
|