Typ av måltid:
varmrätter
smårätter
Betyg:
Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
|
A low fat eggplant parm that bakes the eggplant instead of frying it without losing the flavor.
Ingredienser
Anvisningar
- Thinly slice eggplant into large coins . Dip in egg and water mixture and coat with bread crumbs.
- Place on non-stick cookie sheet sprayed with cooking spray, like Pam. Spray tops of eggplant pieces as well.
- Bake on 350 °F (175 °C) for 30 minutes or until tender.
- Mix remaining egg with cheeses and seasonings.
- Put 1/2 cup of sauce in bottom of bread pan, top with cheese mixture then layer eggplant and sauce; finish with sauce.
- Bake on 350 °F for 1 hour and serve.
152 medlemmar har lagt till detta recept till sin kokbok.
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/box/membersicon.gif) Recensioner
I replace the bread crumbs with parmesan cheese. this was wonderful and great for my LC plan.
19 okt 13 av medlem: dboza
|
Trying it tonight. Looks good and easy. Added fresh garlic instead of garlic powder and some freshly grated parm.
04 jun 12 av medlem: Pigsauce
|
|
|
|
|
Granska detta recept
Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
|
|
|
Hitta fler recept
|
Filtrera efter måltidstyp
varmrätter
smårätter
Senaste recept
Snabb och enkel grönsakssallad gjord på färska grönsaker.
|
Hälsosamt, gott och gott att rosta.
|
Hälsosamt och lågt sockerbakat mellanmål.
|
Söt, mjuk och läcker dessert eller mellanmål.
|
|
Lämna ett recept
Näringsmässigt sammandrag:
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Det finns 257 kalorier i en portion av Eggplant Parmigiana.
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Kalorifördelning: 31% fett, 46% kolh., 23% prot. |
|
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
Energi
1075 kJ
13%
257 kcal
Fett
9,08g
13%
Mättat fett
4,648g
23%
Enkelomättat fett
2,608g
Fleromättat fett
0,96g
Kolhydrater
31,14g
12%
Socker
9,82g
11%
Fiber
7,4g
Protein
15,41g
31%
Salt
2,62g
44%
Kolestrol
78mg
Kalium
868mg
43%
Kalorifördelning:
Kolhydrater (46%)
Fett (31%)
Protein (23%)
|
|
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier
|