Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 50 min
Typ av måltid:
bröd och bakverk
frukost
lunch
Betyg:
Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
|
Brot aus Magerquark und Haferkleie.
Ingredienser
Anvisningar
- Magerquark, Eier, Haferkleie, Backpulver, Salz und nach Wünsch einen Teil der Sonnenblumenkerne in einer Rührschüssel mischen.
- Den Teig in eine mit Backpapier ausgelegte Kastenform geben und nach Wünsch mit den restlichen Sonnenblumenkernen bestreuen.
- Im vorgeheizten Backofen bei 150 Grad ca. 50 Minuten backen.
- Zwischendurch mit einem Stab kontrollieren, ob das Brot innen fest ist.
240 medlemmar har lagt till detta recept till sin kokbok.
|
Recensioner
Ich füge noch 200 Gramm geraspelte Möhre hinzu und Brotgewürz aus Kümmel, Fenchel und Anis.
Den Teig kann man gut im Thermomix herstellen!
21 dec 19 av medlem: Josefa42
|
|
|
|
|
Granska detta recept
Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
|
|
|
Hitta fler recept
|
Filtrera efter måltidstyp
bröd och bakverk
frukost
lunch
Senaste recept
Läckert, rikt på protein och fiberrecept.
|
Salt, mjukt och gott.
|
Enkelt, gott och perfekt att kombinera med kaffe till frukost.
|
Läckert recept med enkla steg.
|
|
Lämna ett recept
Näringsmässigt sammandrag:
|
|
Det finns 80 kalorier i en portion av Eiweißbrot.
|
|
Kalorifördelning: 40% fett, 32% kolh., 29% prot. |
|
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
Energi
336 kJ
4%
80 kcal
Fett
3,4g
5%
Mättat fett
0,475g
2%
Enkelomättat fett
0,345g
Fleromättat fett
0,121g
Kolhydrater
6,12g
2%
Socker
0,89g
1%
Fiber
1,4g
Protein
5,52g
11%
Salt
0,25g
4%
Kolestrol
38mg
Kalium
12mg
1%
Kalorifördelning:
Kolhydrater (31%)
Fett (40%)
Protein (29%)
|
|
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier
|