Lägg till i min kokbok
Lägga till i matdagboken
Ger:
4 portion (er)
Typ av måltid:
smårätter
lunch
Betyg:
Average FatSecret member ranking Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
av medlem: MommieAnya0220

Kale and Turkey Bacon Gratin

Nutritious, delicious and hearty gratin that can also be made vegetarian without turkey bacon added.

Ingredienser

Anvisningar

  1. Heat oven to broil.
  2. In a deep oven-proof skillet, bring a few inches of water to a boil. Add kale and cook over medium-high heat until tender, about 6 minutes. Drain and pat dry.
  3. Wipe the skillet dry and return to medium-high heat. Add bacon and cook until crispy, 4-5 minutes. Transfer bacon to a plate.
  4. Add onion and garlic to the pan, reduce heat to medium, and cook, stirring, until onion is softened, about 7 minutes.
  5. Return bacon to the pan and add half-and-half. Bring to a simmer and cook until slightly reduced, about 5 minutes.
  6. Season with pepper to taste. Add kale and stir to combine.
  7. Sprinkle evenly with cheese. Broil for 2 to 3 minutes, or until cheese is lightly browned.
16 medlemmar har lagt till detta recept till sin kokbok.
 


     
 

Granska detta recept



Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
 

Hitta fler recept

Filtrera efter måltidstyp

smårätter lunch

Senaste recept

av medlem: wellnessbystephy
Hälsosamt, fuktigt och så välsmakande mellanmål eller efterrätt.
Söt, mjuk och läcker dessert eller mellanmål.
av medlem: mirandavallgren
Söt, len och läcker.
av medlem: elizasrt8
Supergoda och mättande pannkakor till frukost.

Lämna ett recept

Näringsmässigt sammandrag:

Det finns 166 kalorier i en portion av Kale and Turkey Bacon Gratin.
Kalorifördelning: 31% fett, 44% kolh., 25% prot.

Näringsvärden
Portions storlek
per portion
per portion
% RI*
Energi
692 kJ
8%
166 kcal
Fett
6,16g
9%
Mättat fett
2,342g
12%
Enkelomättat fett
1,863g
Fleromättat fett
1,298g
Kolhydrater
19,8g
8%
Socker
2,34g
3%
Fiber
3,1g
Protein
11,24g
22%
Salt
1,10g
18%
Kolestrol
17mg
Kalium
777mg
39%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal)
8%
av RDI*
(166 kal)
8% RDI
Kalorifördelning:
 
Kolhydrater (44%)
 
Fett (31%)
 
Protein (25%)
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier

Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.