Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 20 min
Typ av måltid:
bröd och bakverk
efterrätt
Betyg:
Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
|
Fast zu schön, um sie aufzuessen.
Ingredienser
Anvisningar
- Ofen auf 190°C vorheizen. Den Rand einer Springform (durchmesser 20cm) mit dem Öl einpinseln, den Boden mit Bachpapier auslegen.
- Eier Zucker und je die Hälfte der Zitrus-Zesten mit einem Handrührer ca. 5 min. zu einem lockeren Teig aufschlagen. Vorsichtig das Mehl und Salz mit einem Löffel unterheben. Gleichmäßig in die Form einrühren.
- Den Biskuit 10-13 min. zu einem lockeren Kuchen backen, der auf Drücken leicht nachgibt. Kuchen in der Form oder einem Kuchengitter leicht abkühlen lassen.
- Den Puderzucker im Saft der beiden Früchte mit den restlichen Zesten bei niedriger Hitze auflösen. Kurz aufkochen lassen - sofort vom Herd nehmen. Den Zitrus-Sirup gleichmäßig über den noch warmen Kuchen löffeln. In der Form komplett auskühlen lassen. Kalt servieren
189 medlemmar har lagt till detta recept till sin kokbok.
|
Recensioner
klingt schon mal lecker :-)
04 okt 12 av medlem: S.N.
|
|
|
|
|
Granska detta recept
Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
|
|
|
Hitta fler recept
|
Filtrera efter måltidstyp
bröd och bakverk
efterrätt
Senaste recept
Hälsosamt, lite sött och gott.
|
Salt, mjukt och gott.
|
Det här receptet är hälsosamt, enkelt och gott.
|
Ett hälsosamt och gott recept med bara 3 ingredienser.
|
|
Lämna ett recept
Näringsmässigt sammandrag:
|
|
Det finns 123 kalorier i en portion av Zitrus Biskuit Kuchen.
|
|
Kalorifördelning: 21% fett, 68% kolh., 11% prot. |
|
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
Energi
515 kJ
6%
123 kcal
Fett
2,84g
4%
Mättat fett
0,706g
4%
Enkelomättat fett
1,011g
Fleromättat fett
0,721g
Kolhydrater
20,67g
8%
Socker
12,99g
14%
Fiber
0,5g
Protein
3,46g
7%
Salt
0,12g
2%
Kolestrol
79mg
Kalium
45mg
2%
Kalorifördelning:
Kolhydrater (68%)
Fett (21%)
Protein (11%)
|
|
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier
|