Poached Egg & Avocado Toast
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 4 min
Betyg:
Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
|
av medlem: E1ain3
Poached Egg & Avocado Toast
A delicious breakfast for Sunday mornings.
Ingredienser
Anvisningar
- To poach the egg, fill a saucepan with water and add a dash of vinegar. Bring water to boil then reduce temperature to just a simmer. Break egg into small cup. Using wooden spoon, stir water to create a whirlpool, then drop egg into centre. Cook for 2-3 minutes for a soft yolk (3-4 for firmer). When ready remove with slotted spoon and drain off any water.
- Meanwhile toast bread.
- To serve, layer rocket (or mixed lettuce or baby spinach), avocado and egg on top of the toast. Season to taste with pepper. Enjoy.
64 medlemmar har lagt till detta recept till sin kokbok.
|
|
|
|
|
Granska detta recept
Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
|
|
|
Hitta fler recept
|
Filtrera efter måltidstyp
frukost
Senaste recept
Snabb och enkel grönsakssallad gjord på färska grönsaker.
|
Hälsosamt, lite sött och gott.
|
En enkel, utsökt och fiberrik frukost.
|
Hälsosamt, gott och gott att rosta.
|
|
Lämna ett recept
Näringsmässigt sammandrag:
|
|
Det finns 253 kalorier i en portion av Poached Egg & Avocado Toast.
|
|
Kalorifördelning: 46% fett, 35% kolh., 19% prot. |
|
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
Energi
1059 kJ
13%
253 kcal
Fett
13,1g
19%
Mättat fett
2,68g
13%
Enkelomättat fett
6,833g
Fleromättat fett
1,658g
Kolhydrater
22,16g
9%
Socker
2,12g
2%
Fiber
5,8g
Protein
11,79g
24%
Salt
0,87g
15%
Kolestrol
211mg
Kalium
385mg
19%
Kalorifördelning:
Kolhydrater (35%)
Fett (46%)
Protein (19%)
|
|
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier
|